162044 links naar Nederlandse archieven. Laatste update op 06-3-2024 om 19:24

Q & A

Waar vind ik scans van Nederlands doop-, trouw- en begraafboeken?

Op de websites van de archiefinstellingen waarnaar deze website verwijst; dit zijn 'officiële' scans van de originele boeken in kleur of zwart-wit;

Wat kan ik hier vinden?

In de provincies staan de diverse plaatsen vermeld. En in deze plaatsen staat welke boeken er beschikbaar zijn. De diverse boeken zijn onderverdeeld per bron. Bij de burgerlijke stand is een onderscheid gemaakt tussen geboorte-, huwelijks- en overlijdensregisters. En tot slot zijn, voor zover aanwezig, de bevolkingsregisters toegevoegd.

Hoe kan ik scans downloaden?

Bijna alle archiefinstellingen bieden de mogelijkheid om scans gratis te downloaden. Sommige van de instellingen bieden de mogelijkheid om scans tegen betaling te downloaden, of fysieke kopieën te bestellen. Tenslotte zijn er enkele archiefinstellingen die uitsluitend betaalde toegang tot de scans verschaffen.

Staan er ook buitenlandse archieven op de website?

In principe staan er geen buitenlandse archieven op de website. Een uitzondering hierop is het Frans Archief. Dit is een archief met daarin de bevolkingsregisters van gemeenten in Limburg (NL en B), van 1794 tot 1814.